Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Október 18. 13:30, kedd | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

A tavalyi EHF–Kupa győztessel folytatja a Carbonex

A tavalyi EHF–Kupa győztessel folytatja a Carbonex

Október 18–án, kedden délelőtt megtartották az EHF–Kupa harmadik körének sorsolását.

A Tatabánya Carbonex KC hazai pályán kezd november utolsó hétvégéjén a német Frisch Auf Göppingen ellen. A visszavágót december első hétvégéjén rendezik.

A német csapat 2001 – ben került vissza a másodosztályból a világ legerősebb bajnokságába, a Bundesligába. A Göppingen tavaly érte el eddigi legjobb eredményét, ötödik lett. A tizennyolc csapatos bajnokságban nyolc forduló után a tizenegyedikek.
A Frisc Auf edzője Velinir Petkovic. Ő vezette vissza a gárdát az élcsapatok közé. A Göppingen együttesében játszott a 2007 – 2008 – as szezonban Harsányi Gergely. A legrégebbi játékosuk Dragos Oprea. Vele a tatabányai szélső, azóta is tartja a kapcsolatot, hiszen nagyon jó barátok lettek.
Göppingenben működik egy kézilabda akadémia is, ami junior világbajnok játékosokat is adott a klubnak. Tavaly készült el az EWS Aréna, amely 5600 szurkoló befogadására alkalmas. Harsányi Gergely azt mondja: várható, hogy a decemberi EHF – Kupa mérkőzésen is teltház lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.