Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Július 14. 11:02, hétfő | Helyi

A tavalyi ötödik helyezett mindent vitt

A tavalyi ötödik helyezett mindent vitt

Majdnem 10 kilóval múlta felül a tavalyi horgászversenyen elért eredményét Hartmann Ernő

Aki az egy évvel ezelőtti Nemzetiségi és Sörfesztiválhoz kapcsolódó hagyományos tóparti megmérettetésen kifogott 2 kiló 33 dekás teljesítményével akkor ötödik lett, idén azonban fölényesen utasított maga mögé mindenkit.
Szombat reggel 7 órakor a Környei Horgász Egyesület 40 tagja telepedett ki a tó partjára, s bűvölte a vizet, bízva a horgászszerencsében, de az valahogy csak nem akart mindenkire egyaránt mosolyogni. Olyannyira, hogy a verseny 11 órai „lefújásakor” csak 12 horgásznál kellett mérlegelni. Hartmann Ernő horgára már a reggeli órákban ráakadt egy 5 kiló 45 dekás, majd egy 6 kiló 65 dekás tőponty, így hamar híre is ment, hogy ő lehet a befutó. Aztán szinte másodpercekkel 11 óra előtt Hüse Zoltán is megbirkózott egy méretesebb példánnyal, ám a 6 kiló 60 dekás amur végül „csak” a második helyre repítette.
Az idei horgászverseny legnagyobb halát tehát Hartmann Ernő fogta ki, s az összsúly alapján ő vehette át a Vándorserleget is. Mögötte végzett Hüse Zoltán, harmadik lett Laki Gyula (3 kg 82 dkg) negyedik a „fagyival etető” Handl András (3 kg 24 dkg), míg ötödik Határ József (2 kg 58 dkg). A versenyt hagyományosan támogató tatabányai Fisch Kft. által felajánlott értékes horgászfelszerelések egyikét különdíjként az egyetlen ifjúsági versenyző, Hartman Alex vehette át, ő egyébként 1 kiló 3 dekás teljesítménnyel zárta a versenyt.
A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy tál gulyás, vagy pörkölt mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket, s közben a tó eleje is benépesült. A rutinosabb, vagy éppen kezdő kenuzásra várók vízre szállás előtt Gubicza István intelmeit hallgatták, amely a lapát kezeléséről például így szólt: ugyanúgy kell fogni, mint az ásót, csak fordítva. Azt is megtudták, ha rövidre markolják, akkor csak simogatják a vizet, s a 18 év alattiak számára kötelező, a többieknek pedig ajánlott mentőmellények felvétele előtt elhangzott a legfontosabb információ is: ezek a túrakenuk elsüllyedni nem tudnak, felborulni viszont igen…
A bátor kenuzók jutalma végül Környe olyan panorámája volt, amely csak a tóról látható, s melynek megtekintésére évről-évre egyre többen vállalkoznak a Nemzetiségi és Sörfesztivál második napjának délidejében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.