Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. December 05. 17:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti

A vártnál kevésbé borúlátó decemberi befektetői hangulat az euróövezetben

A vártnál kevésbé borúlátó decemberi befektetői hangulat az euróövezetben

Enyhült a befektetők borúlátása az euróövezetben decemberben a Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett felmérése alapján, mert az eurózóna befektetői abban reménykednek, hogy az enyhe téli időjárás és a tározókban lévő elegendő gázmennyiség, illetve a kedvezőbbé vált inflációs adatok csökkentik a recesszió esélyét.

A Sentix befektetői hangulat indexe a várt mínusz 27,6 pont helyett mínusz 21 pont, június óta a legjobb lett, az októberi mínusz 30,9 pont után.

Az index mindkét összetevője javult, de így is a negatív, azaz a borúlátó tartományban maradt. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató értéke a novemberi mínusz 29,5 pontról decemberben mínusz 20 pontra nőtt, a kilátások értéke pedig március óta a legmagasabb szintre, mínusz 22 pontra ugrott a novemberi mínusz 32,3 pontról.

Fotó: Pixabay

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.