Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Május 14. 09:21, csütörtök | Helyi

A véradókat köszöntötték Környén

A véradókat köszöntötték Környén

28 jubiláló, köztük két hatvanszoros véradót is köszöntöttek Környén kedden, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén

A Művelődési Házban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetén Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, a solferinói csatát, amikor több ezer sebesült maradt szakszerű ellátás nélkül, s ezt látva egy svájci üzletember a szomszéd faluban toborzott segítő önkénteseket. Az elnök a segélyszervezet létrehozásának története mellett azt a hét alapelvet is kiemelte, amelyek nélkül – meggyőződése szerint – megszűnne a mozgalom. Ezek az emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység és egyetemesség.
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében, hiszen a biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ezt a mennyiséget évente közel félmillió önkéntes véradomány biztosítja – hangzott el beszédében, s köszönetét fejezte ki Kissné Ágoston Éva véradófelelős számára, aki nélkül – mint fogalmazott – nem lenne megyei szinten is kiemelkedő a környei donorok, a véradásokon rendszeresen, illetve első alkalmasként megjelenők száma.
A Német Nemzetiségi Dalkör műsorával színesített program során a véradófelelős a köszönetet és elismerést máris „továbbította” azok részére, akik rendszeresen segítenek. Ezúttal 28 jubiláló véradó neve hangzott el, köztük Benkő Péteré és Drachsler Sándoré, akik már hatvanszor, s Tkalcsits Ferencé és Tompos Józsefé, akik félszázszor nyújtották karjukat.

További jubiláló környei véradók:

40x
Agárdi Zsolt
Csikós Péter
Moncz Istvánné
Szabó Józsefné

30x
Oláh László
Szabó-Kovács Gábor

25x
Becker József
Czigle Tamás
Friedrich Gyula
Golda Gábor
Krupánszky Imre
Zajácz Jánosné

20x
Bagi János
Barta Gizella
Bíróné Mészáros Veronika
Tremmel Ákos
Varga Zsolt
Verőné Deák Éva

10x
Börcsök Sándor
Eck Csabáné
Gáborné Soós Julianna
Hartman József
Papp Péter
Szilágyi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.