Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 29. 11:47, szerda | Helyi

A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közleménye

A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közleménye

A 3-AS KAZÁN FALAZATSZÁRÍTÁSI PROGRAM AZ OROSZLÁNYI ERŐMŰBEN

A Vértesi Erőmű Zrt. telephelyén befejezéséhez közeledik az Oroszlányi Erőmű III. számú 60 MW-os energiatermelő blokkjának nagyjavítása, megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, az úgynevezett hideg és meleg próbák. A nagyjavítás célja volt a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett karbantartások elvégzése.
A III. számú blokk kazánjába terv szerint május 29-én, szerdán 18.00 órakor gyújtanak be és várhatóan május 31-e péntek 10.00 óráig tart a falazat szárítása. Így az erőmű 120 méteres régi kéményén - olajtüzelésből adódóan időszakosan– sötétebb füstgáz fog távozni. Mivel a szárítási program során keletkező gőzt ilyenkor nem tudjuk a turbinára engedni, nagynyomású gőzt engedünk ki a levegőbe. A gőzkifújások erős hanghatással járnak, ám sem az emberekre, sem a környezetre nem jelentenek veszélyt.
A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst és az erősebb hanghatások miatt a Vértesi Erőmű Zrt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, türelmét.
A blokk végleges párhuzamos kapcsolása a jövő héten várható.

Címkék: vértesi erőmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.