Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2013. Május 29. 11:47, szerda | Helyi

A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közleménye

A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közleménye

A 3-AS KAZÁN FALAZATSZÁRÍTÁSI PROGRAM AZ OROSZLÁNYI ERŐMŰBEN

A Vértesi Erőmű Zrt. telephelyén befejezéséhez közeledik az Oroszlányi Erőmű III. számú 60 MW-os energiatermelő blokkjának nagyjavítása, megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, az úgynevezett hideg és meleg próbák. A nagyjavítás célja volt a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett karbantartások elvégzése.
A III. számú blokk kazánjába terv szerint május 29-én, szerdán 18.00 órakor gyújtanak be és várhatóan május 31-e péntek 10.00 óráig tart a falazat szárítása. Így az erőmű 120 méteres régi kéményén - olajtüzelésből adódóan időszakosan– sötétebb füstgáz fog távozni. Mivel a szárítási program során keletkező gőzt ilyenkor nem tudjuk a turbinára engedni, nagynyomású gőzt engedünk ki a levegőbe. A gőzkifújások erős hanghatással járnak, ám sem az emberekre, sem a környezetre nem jelentenek veszélyt.
A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst és az erősebb hanghatások miatt a Vértesi Erőmű Zrt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, türelmét.
A blokk végleges párhuzamos kapcsolása a jövő héten várható.

Címkék: vértesi erőmű

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.