Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Július 27. 14:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

A Jobbik a magyarországi vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli; Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy felül kellene vizsgálni a kitermelési jogokat.

A jobbikos politikus kiemelte: az ország vízkészlete egyre kevesebb, és ezt a vízvagyont veszélyeztetik a "külföldről érkező tőkés körök is". Éppen ezért kezdeményezi a Jobbik, hogy a magyarországi vízből készült termékek - ásványvizek, üdítőitalok - exportálását fagyasszák be, újabb kitermelési jogokat pedig ne adjanak egy átfogó felülvizsgálat elvégzéséig.
Az ellenzéki párt ugyanis visszamenőleges hatállyal vizsgálná, hogy milyen kitermelési jogokat szerezhettek meg társaságok az elmúlt időszakban, továbbá, hogy mennyiben tartják be a vállalatok a feltételeket és korlátokat. A Jobbik csak e felülvizsgálat után engedélyezné újra a vízkivitelt Magyarországról - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.