Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 17. 11:03, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Akciósorozat keretében felszámolt egy borsodi drogbandát a rendőrség - VIDEÓ

Akciósorozat keretében felszámolt egy borsodi drogbandát a rendőrség - VIDEÓ

Miskolcon öt hónapon keresztül folyamatosan azon dolgoztak a nyomozók, hogy az új pszichoaktív anyag eltűnjön az utcákról.

Még január 17-én rendelt el nyomozást bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen a borsodi rendőrség, miután Miskolc különböző városrészeiben (Számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc), illetve Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos felső kapcsolati forrásokból vásárolják a tiltott szert – közölte a rendőrség oldalán.

A nyomozók célja nem egy-egy fogyasztó, illetve díler elfogása volt csak, hosszútávon tervezték megfékezni a helyi drogbizniszt, így több egymással összefüggő elkövetői kör felderítését hajtották végre. Az összehangolt műveletekben, a rendőri információcserébena miskolci, a sárospataki, a szolnoki és a tiszaújvárosi rendőrök is együttműködtek.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatban végül 18 rendőri műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26-ot hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság pedig 12 gyanúsított letartóztatását rendelte el. A rajtaütések alkalmával összesen 1360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), 30 gramm marihuánát, 60 gramm bekevert varázsdohányt és 135 alufólia pakettben további varázsdohányt foglaltak le a rendőrök. A lefoglalt mennyiségből több mint 50 ezer fogyasztói adagot tudtak volna előállítani a dílerek.

Az akciósorozat eredményeként, a droggal fertőzött területeken a fogyasztók és terjesztők száma is jelentősen csökkent, bódult emberek az inkriminált városrészeken nincsenek – tette hozzá a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.