Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Október 03. 12:10, péntek | Helyi sport
Forrás: www.mti.hu

Multifunkcionális csarnok épülhet

Multifunkcionális csarnok épülhet

Kormányzati támogatással európai színvonalú, sportolásra és különböző rendezvények megtartására is alkalmas, több ezer főt befogadó multifunkcionális rendezvénycsarnok épülhet városunkban 2017-ig.

Ezt jelentette be Bencsik János országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba polgármester a beruházás tervezett helyszínén, az Olimpikon úton tartott sajtótájékoztatón.Schmidt Csaba hangsúlyozta: a tatabányai versenysport színvonala országos hírű, sportolóink kiváló eredményekkel szerepelnek a világversenyeken, ezzel is öregbítve városunk hírnevét. Az amatőr- és profi sportolók, az utánpótlás-nevelés számára fontos olyan „otthont” teremteni, ami biztosítja a nyugodt, kényelmes felkészülést. – Nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztünk el, egy hosszú előkészítési munka előzte meg, amelyben miniszterelnök úr személyesen állt a beruházás mellé. Azt gondolom, hogy sikerült egy tartható beruházási tervet összeállítani, amely azt eredményezheti, hogy 2017-ben egy új sportcsarnoka lehet városunknak. A város a helyszínt és az infrastruktúrát fogja a beruházáshoz biztosítani, amely részben az Olimpikon út kiépítésével már megtörtént – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: az utóbbi években a közösségi rendezvények száma is folyamatosan nő Tatabányán, így lényegesnek tartom, hogy legyen egy olyan, akár több ezer fő befogadására is alkalmas csarnok, ahol nagyszabású koncertek, előadások, konferenciák, vásárok megrendezése is lehetséges. A rendezvénycsarnok megépítésére Óváros a legmegfelelőbb helyszín, hisz néhány évtizede még itt volt Tatabánya kulturális- és sportközpontja, az önkormányzat pedig szeretné, ha a városrész visszanyerné régi feladatát – emelte ki Schmidt Csaba. Bencsik János országgyűlési képviselő ismertette: a térségben Tatabánya és Tata városa nemzetközileg elismert sporteredményeiről, Tatabánya ezért a Tatai Olimpiai Központtal közösen, egyeztetett módon fejleszti tovább sportlétesítményeit. Ennek a programnak a keretében épülhet meg 2017-re állami beruházásban az a háromezer nézőt befogadó multifunkcionális csarnok, mely a legnagyobb sportesemények mellett helyet ad majd kulturális rendezvényeknek, koncerteknek és gazdasági vásároknak is – tájékoztatott Bencsik János országgyűlési képviselő. A beruházás részleteivel kapcsolatban elmondta: a csarnok a bajnoki kézilabda mérkőzések lebonyolítása mellett reményeink szerint alkalmas lesz korosztályos világversenyek – birkózás, cselgáncs, kosárlabda -, koncertek, gazdasági vásárok megtartására is. A tervek szerint a létesítményben 22 állandó vívópástot alakítanak ki, és a sportági szakszövetséggel együttműködve ide kerülne a regionális módszertani központ is. Az elmúlt héten megszületett kormányhatározat alapján a fejlesztés a Nemzeti Sportközpontok beruházásában valósul meg. A november elején kiírandó tervpályázatra a központi költségvetésből 336 millió forint rendelkezésre bocsátásáról döntött a Kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.