Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 17. 19:31, szerda | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Alsósokat és tanárnőt késeltek meg a permi iskolai késelők

Alsósokat és tanárnőt késeltek meg a permi iskolai késelők

Többrendbeli emberölési kísérlettel vádolta meg az orosz Nyomozó Bizottság szerdán azt a két tizenévest, aki két nappal korábban egy permi iskolában tizenegy alsós iskolást, egy tanárnőt és egymást is megsebesített.

A történtekről egymásnak ellentmondó híradások jelentek meg az orosz sajtóban. A nyomozás által ismertetett változat szerint a két fiatal (az iskola egyik tanulója és egy korábban kicsapott diák) egymással küzdött, és a tanárnő az iskolások segítségével megpróbálta szétválasztani őket. Egy másik, több szemtanú vallomására támaszkodó verzió szerint viszont a két 16 éves fiú, akik közül az egyik állítólag csodálója volt az 1999-ben az egyesült államokbeli Columbine-ben elkövetett iskolai mészárlásnak, előre megfontolt szándékkal támadt egy negyedikes osztályra.

A tanárnő, aki megpróbált véget vetni az erőszaknak, 17 késszúrást kapott.

A vádat a kórházban ismertették a késelőkkel, akiket akár hétévi szabadságvesztésre is ítélhetnek. A bíróság elrendelte a két fiatal letartóztatását.

A késelés egyik vádlottját pszichés problémái miatt korábban nyilvántartásba vették, és öt év óta egyéni tanrend szerint oktatták. Az iskolájában már 2012-ben felfigyeltek az agresszivitására, de szakember emiatt külön nem foglalkozott vele. Szülei tavaly segítségért fordultak a kiskorúak ügyeivel foglalkozó szakbizottsághoz, amely azonban támogatás helyett bírságot szabott ki rájuk.

Címkék: iskola, késelés, orosz, perm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.