Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

Az M1-es sztráda tatabányai szakaszán az elmúlt napokban két hasonló jellegű bűncselekmény történt a hajnali órákban. A Tatabányai Rendőrkapitányság Felderítő Alosztály munkatársai tervet dolgoztak ki, hogy megakadályozzák a további lopásokat. A nyomozók mindent előkészítettek. Június 18-án, éjfél előtt pár perccel megjelent egy személykocsi a Harkályos pihenőben, amiből két férfi szállt ki. Egy ott parkoló autót szemeltek ki, amibe többször bevilágítottak, majd az ajtaját ismeretlen módon kinyitották. Pénzt vettek ki az alvó sértett járművéből, majd a sajátjukkal sietősen távoztak. A nyomozók követték a menekülő gépkocsit, megállították, majd elfogták az abban ülő 35 és 21 éves román állampolgárt.
A rendőrök előállították a két férfit a Tatabányai Rendőrkapitányságra, és az átvizsgálás során megtalálták a lopott pénzt, amit lefoglaltak. Emellett az elkövetők személyautójában olyan eszközökre leltek, melyekkel gépjárművek ablakaiban, gumiabroncsaiban, zárszerkezetében lehet kárt tenni. Gyanúsítottként hallgatták ki őket, kifosztás bűntett miatt indult eljárás ellenük. A Tatabányai Rendőrkapitányság őrizetbe vette a tetteseket. A rendőrség kezdeményezésére másnap az ügyészség bíróság elé állította őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.