Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Augusztus 19. 07:11, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Amerika üdvözlete augusztus 20. alkalmából

Amerika üdvözlete augusztus 20. alkalmából

Barack Obama elnök és az Egyesült Államok polgárai nevében közleményben gratulált Magyarország népének a Szent István napi megemlékezés alkalmából John Kerry amerikai külügyminiszter.

"Ma felidézzük és tisztelegünk Magyarország gazdag történelme és a nagy egyesítő, I. István király előtt. Az Egyesült Államok büszke arra, hogy lerótta tiszteletét az ő öröksége előtt azáltal, hogy megóvta Szent István koronáját a magyar nép nevében a második világháború után. Ez egy olyan nap, amelynek személyes jelentősége van számomra, annál is inkább, hogy apai nagyanyám Budapestről származott" - írta az amerikai diplomácia vezetője a külügyminisztérium sajtóosztálya által közzétett üdvözletben.

John Kerry rámutatott, hogy az Egyesült Államok és a Magyarország közötti "erős és tartós kapcsolatok" a két ország közös NATO-tagságában, a szuverén és demokratikus Ukrajna együttes támogatásában, a két ország közötti virágzó gazdasági és kereskedelmi viszonyokban, valamint a családi és kulturális kapcsolatok sokaságában mutatkozik meg.

"Közös érdekeink előmozdítása érdekében létfontosságú, hogy fenntartsuk a transzatlanti értékeket, beleértve a demokráciát és a jó kormányzást, mind saját országainkban, mind szerte a világon" - szólt a közlemény.

A külügyminiszter szavai szerint ezen különleges nap alkalmából az Egyesült Államok folytatódó békét valamint jóléttel teli és örömteli jövőt kíván Magyarország népének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.