Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2013. Február 04. 09:59, hétfő | Belföld

Aranyos győzelem az első Határtalan Barátság Kupán

Aranyos győzelem az első Határtalan Barátság Kupán

Első Határtalan Barátság Kupa szombaton Környén.

Határtalan elszántság, határtalan elán és legfőképpen határtalan jókedv jellemezte az első Határtalan Barátság Kupát és az azt követő vendéglátást szombaton Környén. Az általános iskola tornatermébe Török Mihály meghívására Csallóközaranyosból, Felsőpatonyból, Bakonyszombathelyről, s természetesen helyből érkezett a négy labdarúgócsapat, s a hat mérkőzés végére 51 gól született.
A három településsel Környe már jó ideje ápol baráti kapcsolatot, a legrégebbi, lassan negyedszázados Horváth Zoltán, a Felsőpatonyi Magyar Tanítási Általános Iskola igazgatója révén a Dunaszerdahelyi járásbelihez köti. Az igazgató még 1989-ben kereste meg a környei öregfiúk együttesét, s azóta minden év tavaszán és őszén barátságos mérkőzést vívnak füves pályán. Ez egészül ki mostantól a teremfocival is, hiszen hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Határtalan Barátság Kupa, s Horváth Zoltán ígérete szerint jövőre Felsőpatonyban szépíthetnek a környeiek, akik bizony ezúttal az utolsó, a negyedik helyen végeztek. A kupát a Csallóközaranyos együttese szerezte meg, második lett a Bakonyszombathely és harmadik a Felsőpatony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is