Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Február 16. 14:24, kedd | Belföld
Forrás: mti

Árvíz – helyenként már készültség van

Árvíz – helyenként már készültség van

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Hortobágy-Berettyó főcsatorna mentén a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) kedden - közölte az igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Bara Sándor védelemvezető tájékoztatása szerint a készültséget a Bucsa-Nádudvar árvízvédelmi szakaszon, a mértékadó borzi vízmérce 261 centiméteres vízszintje mellett, áradó vízállásánál rendelték el.

Az elmúlt napokban a főcsatorna vízgyűjtőjén lehullott csapadék (10 nap alatt 35-40 milliméter, ami egyhavi mennyiségnek felel meg), valamint a belvízi beemelések miatt emelkedett meg a Hortobágy-Berettyó vízszintje.

A következő napokban további lassú áradás várható a főcsatornán. Az elsőfokú árvízvédelmi készültség idején folyamatos figyelő és őrszolgálatot látnak el a Tivizig szakemberei a védvonalon - tette hozzá az igazgató.

Címkék: árvíz, belvíz, eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.