Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI. foto-pixabay

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

Oszuska Gábor ügyvezető az MTI-nek elmondta, hogy az egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéshez 380 millió forint támogatást kaptak, egy része a Magyar multi programból származott.
A társaság kifejlesztett egy olyan tartószerkezet családot, amelyben egy "I" alsó és felső elemét a megszokott függőleges, egyenes anyag helyett egy hullámosra hengerelt lemez köti össze. A hullámos gerincű tartógerendának nagyobb a csavarással szembeni ellenállása, ugyanakkor közel 20 százalékkal kevesebb anyagból készíthető el, mint a hagyományos, ezért kisebb súlyú és olcsóbb - ismertette az ügyvezető.
A Transport-Beton helyi, magyar tulajdonú vállalkozás, kezdetben mélyépítéssel és ipari csarnokok kivitelezésével foglalkozott. A majdnem 100 embernek munkát adó vállalkozás mára acélszerkezetek és saját fejlesztésű, hegesztést segítő forgatóberendezések gyártásából szerzi bevételei túlnyomó részét.
A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Transport-Beton 2022-ben 8,7 milliárd forint árbevétel mellett 638 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Tavaly 10 milliárd forint volt a cég árbevétele, adózás előtti eredménye pedig 1 milliárd forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.