Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI. foto-pixabay

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

Oszuska Gábor ügyvezető az MTI-nek elmondta, hogy az egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéshez 380 millió forint támogatást kaptak, egy része a Magyar multi programból származott.
A társaság kifejlesztett egy olyan tartószerkezet családot, amelyben egy "I" alsó és felső elemét a megszokott függőleges, egyenes anyag helyett egy hullámosra hengerelt lemez köti össze. A hullámos gerincű tartógerendának nagyobb a csavarással szembeni ellenállása, ugyanakkor közel 20 százalékkal kevesebb anyagból készíthető el, mint a hagyományos, ezért kisebb súlyú és olcsóbb - ismertette az ügyvezető.
A Transport-Beton helyi, magyar tulajdonú vállalkozás, kezdetben mélyépítéssel és ipari csarnokok kivitelezésével foglalkozott. A majdnem 100 embernek munkát adó vállalkozás mára acélszerkezetek és saját fejlesztésű, hegesztést segítő forgatóberendezések gyártásából szerzi bevételei túlnyomó részét.
A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Transport-Beton 2022-ben 8,7 milliárd forint árbevétel mellett 638 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Tavaly 10 milliárd forint volt a cég árbevétele, adózás előtti eredménye pedig 1 milliárd forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.