Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Május 16. 20:01, péntek | Helyi sport

Átadták a Tatabánya Sportjáért Díjat

Átadták a Tatabánya Sportjáért Díjat

A tatabányai sportolók hazánkban és az egész világon öregbítik városunk hírnevét, ezért a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőknek és edzőiknek méltó módon kívánjuk elismerni munkájukat.

Ezt hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester a Városházán megtartott ünnepségen, ahol átadta a „Tatabánya Sportjáért Díjat” és a Földi Imre Sportösztöndíjakat.
Schmidt Csaba köszöntőjében kiemelte: az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a sportlétesítmények fejlesztéséért, és a jövőben is sokat kíván tenni azért, hogy tovább javuljanak a sportolás, a versenyzők felkészülési feltételei a városban. A polgármester többek között példaként említette, hogy a dolgoznak a jégpálya lefedésén, az ovális görkorcsolyapálya befejezésén, a Csónakázó-tó köré tervezett rekortán futópálya megépítésén, a Jubileum parkban a harmadik, télen fedett műfüves pálya létesítésén. Az önkormányzat a versenysport és tömegsport támogatását is feladatának érzi – fogalmazott Schmidt Csaba.
A Tatabánya Sportjáért Díjat Lugosi László korcsolya szakedző vette a polgármestertől, a Földi Imre Sportösztöndíjat Béres Bence és Keszler Andrea, két a Szocsi téli olimpián sikeresen szerepelt gyorskorcsolyázó, valamint Gerencsér Ádám atléta és Tar Sándor ökölvívó nyerte el. Az ünnepségen a közelmúltban ifjúsági kézilabda-bajnokságot nyert Tatabánya Grundfos KC csapatát is köszöntötték, akik a Veszprém együttesét is megelőzték!
Lugosi László 1992-ben alapította meg a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesületet; huszonkét éves pályafutása során több száz óvodás és iskolás gyermekkel szeretette meg a gör- és jégkorcsolyázást. Számos ifjú sportolóval tudta elhitetni, hogy kitartó munkával és kellő alázattal bárki sikeres sportolóvá válhat. Tanítványai, Keszler Andrea immár második, Béres Bence első alkalommal vett részt a téli olimpiai játékokon. Lugosi László jelenleg két egykori tanítványa mellett edzősödik, emellett a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség elnöke, így koordinálja és fogja össze a magyar korcsolyasportot.
Gerencsér Ádám a Tatabányai Sport Club atlétája, magasugrásban Szabadtéri Junior Magyar Bajnokságon első helyet, Fedett pályás Felnőtt Magyar Bajnokságon második helyet, Junior Európa Bajnokságon negyedik, és tízpróbában Junior Összetett Magyar Bajnokságon második helyet szerzett eddigi pályafutása során.
Tar Sándor ökölvívó szintén a Tatabányai Sport Club kiválósága, eddigi eredményei: a salgótarjáni Utánpótlás Olimpián és az egri Bornemissza Gergely Emlékversenyen, első helyen, Bakuban a Nemzetközi Junior Kupán, valamint a kijevi Junior Európa Bajnokságon pedig az ötödik helyen végzett.
A Tatabánya Sportjáért Díjat a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók, az elért eredményekre felkészítők, a sportpedagógia és tömegsport területén, továbbá a sport szervezésében, sporttörténeti kutatásban kimagasló eredményeket elérő személy vagy szervezet számára adományozza az önkormányzat. A kitüntetésre a városban élők, és az itt működő egyesületek, szervezetek tehetnek javaslatot.
A Földi Imre Sportösztöndíjat az előző évi eredmények alapján évente négy sportoló nyerheti el 6-12 hónapra, a támogatás keretösszegét az önkormányzat mindenkori éves költségvetésében biztosítja. A Földi Imre Sportösztöndíjban azok a sportolók részesülhetnek, akik olimpiai sportágban, egyéni versenyszámokban, hivatalos nemzetközi versenyen 1-6., valamint sportági szakszövetségek által rendezett hazai-országos illetve magyar bajnokságban 1-3 helyezést értek el, és tatabányai székhelyű sportszervezettel kötött, hivatásos sportoló esetén munkaszerződéssel, amatőr sportoló esetén egyéb sportszerződéssel rendelkeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.