Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2011. Augusztus 09. 13:58, kedd | Helyi

Augusztus 25-én kezdődik a XVIII. Vértes Expo

Augusztus 25-én kezdődik a XVIII. Vértes Expo

A rendezvény szervezői kedden tartottak sajtótájékoztatót a XVIII. Vértes Expóval kapcsolatban. Hagyomány és megújulás – túl a kamaszkoron. Talán ezek a szavak jellemzik leginkább az idei Vértes Expót.

A határait feszegető, önmagát kereső, a változások követni szándékozó emberhez hasonlatos a régió legnagyobb gazdasági seregszemléje is. Tizennyolc esztendő sok és egyben kevés is. Felnőni, megérni éppen elegendő. A hagyományok megőrzése mellett mindig fontos volt a szervezők számára a megújulás, a modern igények kielégítése is. Ami bevált, megmaradt. Ami kevésbé volt sikeres, azt felváltotta egy másik kezdeményezés. Sok újdonságban bővelkedik az idei expo. Minden eddiginél színesebb színpadi program, az egész vásár területét behálózó nyereményjáték, környezetvédelem, energiatakarékosság, vásári kedvezmények, tartalmas kikapcsolódás a kulcsszavak augusztus utolsó hétvégéjén.
Képünkön: Weisz Tamás vásárigazgató tájékoztatja a sajtó képviselőit.

Szakmai program

25-én, a nyitónapon 11 órakor „Takarékosan az energiával” címmel szakmai napra várjuk az érdeklődőket. A tatabányai Sport Hotel és Étteremben szó lesz a zöld és kék energiagazdaságról, a jövő nyersanyagairól, az intelligens közvilágításról, a hőszigetelésről, de a megújuló energiaforrások hasznosításáról is. A Vértes Expót megnyitja és a szakmai napon köszöntőt mond Bencsik János országgyűlési képviselő, klíma- és energiaügyi államtitkár.

26-án, pénteken 10-12 óráig a KKV szektor kaphat hasznos tanácsokat. Nem csak előadásokat hallgathatnak meg, de személyes konzultációra is lehetőség lesz a sportcsarnok VIP termében. Pályázatok, marketing, hatékony eszközök, az új kor kihívásai szerepelnek a témák között.

Közönségprogramok

Már a megnyitóra drótszamáron érkezik a közönség sportosabb része. A „Tekerj velünk az expóra!” felhívásra már most sokan jelezték részvételi szándékukat. Reményeink szerint a közéleti szereplőkhöz nagy számban csatlakoznak azok, akik ezzel felhívják a figyelmet az egészséges közlekedésre és arra, hogy hamarosan kulturált, biztonságos kerékpárút kötheti össze Tatát és Tatabányát. A távot a kezdők is könnyedén megtehetik a tatabányai városházától a sportcsarnokig – a nyitónapon 9.30 órától.

A további programokról részleteket itt olvashatnak:

http://infotatabanya.hu/program_olvas/permalink:valogatas-a-xviii-vertes-expo-programjaibol-2011-08-25/

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be