Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Január 10. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Autóklub: az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedésre

Autóklub: az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedésre

A nagy hidegben a gépkocsivezetőknek is fel kell készülniük a téli közlekedésre - hívta fel a figyelmet Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakág igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az extrém körülmények miatt fontosnak nevezte, hogy az autósok a hosszabb utat előre tervezzék meg, az apróbb részletekre is odafigyelve. Célszerű például indulás előtt teletankolni a gépjárművet - jelezte.

A szakértő kifejtette, hogy rétegesen kell öltözködni és nem tanácsos télikabátban vezetni. Ebben még a biztonsági övet is nehéz bekapcsolni, és a vezetést is akadályozhatja - jegyezte meg. Hozzátette, hogy nem javasolja a kapucni viselését vezetés közben, mert a perifériás látást akadályozza, és így balesetveszélyes.

Célszerű felkészülni az elakadásra is - mondta, javasolva, hogy a hideg időben vigyenek magukkal az autósok meleg teát termoszban, továbbá jó ha van az autóban hólánc, kesztyű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.