Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Június 06. 00:00, péntek | Helyi

Az Agora csoportjai a térségben

Az Agora csoportjai a térségben

A Vértes Agorája indulása Tatabánya térségének gazdagodását jelentette

A 2014-es évben a május hónap rekordot jelentett: a térség összes településén megjelentek az Agora csoportjai a legszínesebb tevékenységekkel és a legszélesebb korosztályokat szolgálva. Szomor, Héreg, Tarján, Gyermely, Szárliget, Vértesszőlős, Környe, Vértessomló, Várgesztes folyamatosan kapott programokat falunapra, gyermeknapra, nyugdíjas klubba és művelődési házba, de még iskolába is.
Az ingyenes programokat annak köszönhetik a települések, hogy a Vértes Agorájában egy sikeres TÁMOP pályázatnak köszönhetően 16 csoport alakult aktív, alkotó tevékenységre: a sárkovácsok, a meselapozgatók, a szószólók, a fashmob csapat, a titkos ügynökök és a többiek. Ezek a fantázianevek színjátszást, mozgást, gyerekfoglakozásokat, közösségfejlesztést, a környezetünk és akár testünk-lelkünk óvását jelentik.
A 16 közösség tevékenysége Tatabányán kívül kisugárzik a térségre is. Jó volt látni a verselőket Héregen, a kézműveseket Környén, a hangszerkészítőket a rendkívüli tarjáni gyermeknapon, a Kecskebuka csoport kis táncosait Gyermelyen. A Húszon Túliak Társaságának sikere minden településen kapcsolatépítéssel járt. A térségjáró akció által a mindenütt megújuló terek közösségi tartalommal telnek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.