Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2012. Szeptember 07. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alvás megvédhet az Alzheimer kórtól

Az alvás megvédhet az Alzheimer kórtól

Az alvási problémák előre jelezhetik az Alzheimer kialakulását, legalábbis az egereken végzett kutatás ezt mutatja - írja a BBC. A betegség hátterében álló agyi plakkok ugyanis akkor kezdtek el kialakulni az egereknél, amikor alvási problémáik jelentkeztek.

Ez a felismerés döntő jelentőségű lehet a betegség kezelésében. Ugyanis a memóriaproblémák általában csak a betegség már előrehaladott állapotában jelentkeznek. Ezen a ponton pedig már nagyon nehéz vagy lehetetlen kezelni a betegséget.

Ezért a kutatók most azon dolgoznak, hogy minél korábban, már az első tünetek jelentkezésekor el tudják kezdeni a kezelést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:02, szombat | Életmód

ESET: virtuális emberrablással próbálnak pénzt szerzeni a kiberbűnözők

A mesterséges intelligencia (AI) hangklónozási technológiájával ma már virtuális emberrablást is el tudnak követni az internetes csalók:

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből

2024. Március 01. 15:27, péntek | Életmód

Nébih: 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék nem felelt meg a jelölési előírásoknak

Nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék, probléma akadt még többek között a fehérje-, aminosav- és édesítőszer-tartalommal, valamint a weboldalakon szereplő jelölésekkel i

2024. Március 01. 08:26, péntek | Életmód

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.