Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Április 03. 09:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az apját meggyilkoló fiatal kényszergyógykezelését kérte az ügyészség

Az apját meggyilkoló fiatal kényszergyógykezelését kérte az ügyészség

Kóros elmeállapota miatt felmentését, egyben kényszergyógykezelését indítványozta az ügyészség annak a fiatal férfinak, aki fejlövéssel végzett apjával tavaly májusban Barcs közelében.

Azt írták: a vádlott rendszeresen elkísérte hivatásos vadászként dolgozó apját vadászatokra, így tudta, hogyan kell a fegyvereket használni.

A fiatalember a bűntett napján kifejezetten kérte, hogy az apjával tarthasson, mivel - kóros elmeállapotából fakadó azon tévképzete miatt, hogy a sértett rossz hatással van az emberiségre - végezni akart vele.

A fiú vadászat után megvárta, hogy az apja elkezdje az elejtett vad kizsigerelését, majd mögé lépett és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte. A holttestet a közelben elrejtette és másnap apja további fegyvereit magához véve Budapestre szökött.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában azzal indokolta a fiatalember felmentésére és kényszergyógykezelésére tett indítványt, hogy az elkövető a kóros elmeállapota miatt képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért nem büntethető.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a bűncselekmény idején 18 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogták el. Tettét azzal indokolta, hogy "olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja - a megtestesült gonosz, az antikrisztus - megakadályozott volna".

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.