Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. December 23. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az az igazi karácsony, amikor együtt van a család

Az az igazi karácsony, amikor együtt van a család

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A szakembert karácsonyhoz közeledve annak kapcsán kérdezték, hogy egyre inkább a digitális időtöltés és kapcsolattartás kerül előtérbe. Földi Rita azt mondta, az elektronikai eszközöknek vannak pozitívumai, például ha rokonok, barátok nem tudják meglátogatni egymást, de a személyes kapcsolattartás, találkozás többet ér, több érzelmi tartalom van mögötte, mint egy e-mailben vagy sms-ben. Olyankor lehet valóban szót váltani, valódi társasjátékokkal játszani.

Kitért arra is, hogy Angliában még szokás, Magyarországon viszont kezd kimenni a divatból a kézzel írt üdvözlőlap. Pedig abban is sokkal jobban benne van a személyesség, a másikra való odafigyelés.

Címkék: család, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.