Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2014. Március 12. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az első félévben zárul a Takarékbank privatizációja

Az első félévben zárul a Takarékbank privatizációja

Egyelőre kipukkadt a sztorija a több hete tartó FHB-ralinak. Az MFB és a Magyar Posta ugyanis bejelentette azt, amit a befektetők egy része biztosra vett. Az FHB Jelzálogbank lett közvetetten 13,75 százaléknyi részben tulajdonosa a Takarékbank Zrt-nek, miután a bank jelentős tulajdonrészét megvásárolta a Magyar Takarék Zrt, amiben az FHB rendelkezik 25 százalékos közvetlen részesedéssel.

Az első félévben lezárul a tranzakció, és a Takarékbank egy része áttételesen, de az FHB-é lesz egy jelentős része pedig más takarékszövetkezeteké. Az adásvételi szerződés alapján a Takarékbank Zrt. részvénycsomagját 9 milliárd forintért vásárolták meg.

Nem lenne meglepő egyébként, ha az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség – amelyben ugye nincsenek benne a részvényeket megszerző takarékszövetkezetek – bíróságon, akár európai jogi fórumon támadná meg a döntést, előzetesen ugyanis jelezték, hogy erre készülnek. Mindenesetre a tenderhirdetés után az FHB részvények 5,1 százalékot gyengültek, 940 forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.

2024. Szeptember 02. 07:44, hétfő | Belföld

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki.

2024. Szeptember 02. 07:43, hétfő | Belföld

Szeptember első hetében is kitart a kánikula

Szeptember első hetében is napos, száraz, meleg idő várható 32-37 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, és csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült