Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2024. Július 02. 08:10, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

Az E.ON Hungária csoport szakemberei mintegy 165 ezer okosmérő telepítését fejezték be június végén a Dunántúlon és Pest vármegyében, a készülékek részben családi otthonokba, egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerültek.

Az okosmérők lehetővé teszik a távleolvasást, az általuk küldött adatok segítenek a hibák felderítésében és javításában.

A 10,074 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból létrejött beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió finanszírozásával a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) pénzügyi forrásainak felhasználásával valósult meg.

A közlemény szerint a most lezárult projekt újonnan beépített eszközeivel együtt már 450 ezer okosmérő működik az E.ON szolgáltatási területén, ez a vállalatcsoportnál használt mérők több mint 10 százalék. 2030-ig az okosmérő-aránynak további megduplázását tervezik a dunántúli és Pest vármegyei szolgáltatási területen.

Az E.ON az elmúlt években folyamatosan növelte az okosmérők arányát. A Magyarországon működő 670 ezer okosmérő több mint kétharmadát az E.ON ügyfelei használhatják - közölte a társaság.

Címkék: E.ON, okosmérő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.

2024. Július 11. 07:57, csütörtök | Életmód

Visszatérő nóva figyelhető meg az éjszakai égbolton

Szabad szemmel is láthatóvá válhat az éjszakai égbolton nóvakitörés miatt a T Coronae Borealis (T CrB) nevű különleges változócsillag.

2024. Július 10. 07:55, szerda | Életmód

Megkezdődött a közönségszavazás a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.