Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 03. 08:36, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Az év köztisztviselőit díjazták

Az év köztisztviselőit díjazták

1997. óta minden évben megünneplik hazánkban a Köztisztviselők napját.

Tamásné Lobenwein Gizella jegyzőasszony, és Schmidt Csaba polgármester a Városháza konferenciatermében adta át Tatabánya Megyei Jogú Város köztisztviselői díjait – így a Jó munkáért járó okleveleket, és az év köztisztviselője elismeréseket - az arra érdemesnek talált köztisztviselőknek, valamint megköszönték a most nyugdíjba vonulók munkáját.
A polgármesteri hivatalban tartott ünnepségen a jegyzőasszony köszöntője után, Schmidt Csaba szólt munkatársaihoz. A polgármester kiemelte, bár sok változáson ment keresztül a hivatal az elmúlt évben, mégis remekül vették jó néhányan az akadályokat. Talán nem véletlen, hogy a „gyengébbik nem” képviselői közül kerül ki mindhárom „Kiváló Köztisztviselő” az idei évben – tette hozzá a városvezető. A 2013. év díjazottjai egytől egyig legjobb tudásuk szerint végzik azt a munkájukat, melyen keresztül a lakosok a hivatalt és a várost ítélik meg – mondta Schmidt Csaba. Jó munkáért járó okleveleket az a köztisztviselő, aki a polgármesteri hivatal eredményes működése érdekében példamutató, együttműködő munkát végez. Idén elismerő oklevelet kapott Átsné Janics Ildikó, Bombicz Tamás, Horváth András, Leviczki Endre, Nagyné Gál Éva, Orbán Edit, Orbánné Pákozdi Judit, Palkó Lászlóné, Pándi Zoltán, Schermanné Szász Emőke, és Vadasné Szabó Zsuzsanna.
Az év köztisztviselője elismerést a közigazgatás területén végzett kiemelkedő közszolgálati tevékenységért adományoznak, mellyel a köztisztviselő nagy mértékben hozzájárul a feladatellátás színvonalának emeléséhez, a közügyek intézéséhez. Kiváló Köztisztviselője kitüntetést vehetett át dr. Dezső Marianna, Kriszt Hedvig és Szénásiné Somorjai Tímea köztisztviselő. Ezt követően a nyugdíjba vonulóktól búcsúztak a hivatal vezetői és a kollégák. Július 1-jével nyugállományba vonult: Hunics István, Kertész Jánosné, Lukács Sándor, Orbánné Pákozdi Judit, Szalai Tamásné, Szalontai Csabáné és Virág Jenő művészeti tanácsos.

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1. a Köztisztviselők Napja legyen. Az ünnepet tizenöt éve, 1997-ben tartották meg először, és azóta minden esztendőben megemlékeznek a köztisztviselők munkájáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe