Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Május 17. 00:00, vasárnap | Helyi

Az ÖP és NYESZ-R rendelkező nyilatkozatokban átutalni kért összegek kezelése

Az ÖP és NYESZ-R rendelkező nyilatkozatokban átutalni kért összegek kezelése

Az adózó, amennyiben az ’53-as személyijövedelemadó-bevallásban, vagy munkáltatói adómegállapításban rendelkezett az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlára utalandó összegről, úgy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal abban az esetben teljesíti a nyilatkozat(ok)ban megjelölt összege(k) átutalását, ha az adózónak nincsen nyilvántartott adótartozása és adóját megfizette.
Abban az esetben, ha az adózónak a NAV-nál tartozása van vagy az adóját határidőig nem fizette meg, akkor a rendelkező nyilatkozatban megjelölt összeget a NAV nem utalja át és erről értesítést küld. A tájékoztató levél tartalmazza a nyilvántartott hátralékos adónemek egyenlegét valamint, hogy mely időszakot érintően nem történt meg a nyilatkozatban kért összegek utalása.
A tartozás kifizetése után az adózónak külön kérelemmel kell kezdeményeznie a rendelkező nyilatkozatban megjelölt összeg átutalását. A kérelem kötetlen formában nyújtható be az adózó ügyeiben illetékes adóigazgatósághoz.
A kérelem benyújtására 2015. január 1-jétől az Ügyféltájékoztató és Ügyintézői Rendszeren (ÜCC) keresztül telefonos ügyintézés keretében is lehetőség van.
Az ÜCC telefonvonal (0640-20-21-22) első használata előtt regisztráció szükséges, ami a TEL nyomtatvány kitöltésével és NAV-hoz történő benyújtásával teljesíthető. Az ügyfél azonosító szám a 1453-as személyi jövedelemadó bevallás főlapjának B blokkjában is igényelhető.
Amennyiben a kérelem benyújtásának napjáig a tartozást kifizették, úgy a rendelkezett összeg átutalása a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül valósul meg, ellenkező esetben (fennálló tartozás esetében) elutasító határozat készül..
Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári és a nyugdíj-előtakarékossági számlákra történő rendelkező nyilatkozatban megjelölt összegből a NAV-nál nyilvántartott hátralék nem rendezhető.

Nem tehet önkéntes kölcsönös biztosító pénztári nyilatkozatot az a magánszemély, aki a nyilatkozattétel időpontjában önkéntes pénztárnak nem tagja. Kivételt képez ez alól az a magánszemély, aki nyilatkozata időpontjában az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárnak a nyugdíjszolgáltatás igénylése miatt nem tagja. Az e nyilatkozat szerinti összeget az adóhivatal - ha megfelel a fentiek szerinti kiutalási feltételeknek - a magánszemély által megjelölt címre (számlára) utalja.

Nyugdíj-előtakarékossági számlára történő utalásra vonatkozó nyilatkozattétel esetén, ha nyugdíjszolgáltatás igénylése miatt a számla már megszűnt, a NAV a nyilatkozatban megjelölt címre (számlára) utalja a rendelkezett összeget.

Címkék: NAV tájékoztató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.