Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. December 19. 07:45, csütörtök | Helyi

Az öröm vasárnapja

Az öröm vasárnapja

Advent III. vasárnapja az öröm vasárnapja, amely elővételezi a Karácsony tiszta örömét és békéjét

Az öröm egyik kinyilatkoztatásának formája a mai ráhangoló koncert, amellyel a tatabányai Madrigál együttes nyújtja át karácsonyi dalokból készített szeretetcsokrát – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte vasárnap a szentmise előtt Popovics Milán egyházközségi képviselő mindazokat, akik ellátogattak a környei katolikus templomba, hogy részesei lehessenek az ünnepváró zenei pillanatoknak. A koncerten Saltzer Géza karnagy vezényletében és Tóka Szabolcs orgonaművész közreműködésével – a többi között – Bach, Manfred Büchler, Berthier művek és vallási énekek csendültek fel a karzaton, valóban az öröm vasárnapjává varázsolva a napot.
A ráhangoló során befolyt pénzbeli adományokat az egyházközség a Környei Katolikus Karitász számára ajánlotta fel, így a templomban korábban kihelyezett dobozban összegyűlt támogatásokkal együtt összességében közel 50 ezer forinttal gyarapította azt a keretet, mellyel a szervezet a rászorulókat segíti karácsony előtt.
A vasárnapi szentmisét követő, a Karitász által már negyedik alkalommal megrendezett krumpliebédre készülődve ezúttal is szorgos asszonykezek gondoskodtak arról, hogy az egyszerű főalapanyagból ízletes finomságok kerüljenek a Közösségi és Tájház asztalaira. A 30 kilónyi burgonyát és ugyanennyi hagymát idén is Reichnach György ajánlotta fel, így bőséggel jutott a tányérokra lángos, dödölle, tócsi, tojásos krumpli saláta, tepsiben sült burgonya, valamint a Korona Étterem (Tiba Sándor) hozzájárulásának köszönhetően ízletes szarvas raguleves krumpligombóccal.
A krumpliebéden további 150 ezer forint gyűlt össze, az összeget a Környei Katolikus Karitász még a Szeretet ünnepe előtt szétosztja és eljuttatja a rászorulók, hátrányos helyzetűek részére. A szervezet ezúton fejezi ki köszönetét valamennyi támogató, segítő és adományozó számára, akik hozzájárultak ahhoz, hogy idén is szebbé varázsolhassák a szegényebb sorsúak Karácsonyát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.