Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 15. 22:16, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Bonc Elek

Bajnokavató melyen a technika ördögét is legyőzték!

Bajnokavató melyen a technika ördögét is legyőzték!

A Gender Racing a Formula Renault Kupasorozatban bajnokesélyesként érkezett Rónai Tamás révén, aki az idén a gokart után először ült formula autóba versenyzői pályafutása során. A fiatal versenyző az idén gyakorlatilag uralta a Formula Renault Kupa mezőnyét és többször a formula autós kategória abszolút értékelésében is megvillantotta oroszlánkörmeit egy-két dobogós helyezéssel! A bajnoki cím sorsa már az első versenynapon eldőlt végérvényesen mikor Rónai álhatott a kategória első futama után a dobogó legmagasabb fokára. Vasárnap sajnos az első futamot technikai hiba miatt fel kellett adnia, valamint a második futamra is csak a boxutcából tudott elrajtolni, de szenzációs meneteléssel végül a formula autós kategória abszolút értékelésének a harmadik helyéig menetelt és a Formula Renault Kupában győzelemmel ünnepelhette az előző nap megszerzett bajnoki címet!

Eszenyi László számára sajnos nem igazán jól zárult a 2014-es szezon. Akadt beállítási hiányosság, technikai hiba és megpördülés is a jó eredményekre nem túl kedvező hatású dolgok között, de azért ami kiemelten fontos, hogy a pályafutása során több mint másfélszáz formaautós bajnoki futamot teljesítő „veterán” végül az ezüstérmes helyen zárhatta a 2014-es szezont a Formula Renault Kupában és még mindig sikerrel fel tudja venni a harcot a feltörekvő fiatalokkal!

A gokartozás után az idén a szintén először formula autóba ülő Balogh Zoltán az idén háromszor állhatott a dobogóra a Formula Renault kupában az idei év során. Tanulóévét az utolsó versenyhétvége utolsó bajnoki futamán egy nagyszerű harmadik hellyel koronázta meg és már most elkezdte tervezgetni a jövő évet, ahol szeretne még többször és még feljebb lépni a dobogón a futamok után.

A Gender Racing tulajdonosa és csapatfőnöke ismét elégedett lehet, hiszen idén is a csapathoz került a Formula Renault Kupa bajnoki címe. A csapat egyik alapfilozófiájához méltón Rónai Tamás személyében ismét egy egészen kivételes fiatal tehetséget fedeztek fel a hazai és nemzetközi autósport számára, aki a most megszerzett első után reméljük, még sok-sok nagyszerű bajnoki címmel öregbíti majd a több mint száz éves magyar autósport hírnevét a világban pályafutása során!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen