Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 13. 18:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Bakondi: egyre több ország vélekedik Magyarországhoz hasonlóan a határvédelemről

Bakondi: egyre több ország vélekedik Magyarországhoz hasonlóan a határvédelemről

Egyre több európai állam van hasonló állásponton a határvédelemről, mint a magyar kormány - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György kiemelte: több országban rájöttek arra is, hogy a csoportos, erőszakkal fellépő migránsok ellen műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet a határt őrizni.

Az EU bürokráciájától azonban sok olyan nyilatkozat elhangzik, amelyeket politikai biztatásnak tekinthetnek az utazást tervezők - tette hozzá, károsnak és veszélyesnek minősítve ezeket a "politikailag téves értékítélet alapján tett nyilatkozatokat".

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, a magyar kormány a balkáni utat érintő több országgal együttműködve mindent megtesz azért, hogy a 2015-öshöz hasonló migrációs csoportok ne érjék el a magyar határt, és az EU határaitól minél távolabb meg lehessen állítani őket.

Bakondi György szerint a téli hidegben ugyan - főleg a tengeri útvonalakon - mérséklődhet a migránsok száma, az utánpótlás akár Afganisztán, akár Afrika felől "felbecsülhetetlen nagyságrendű".

A műsorban kitért a magyar-szerb együttes járőrözésre is a két ország közös határszakaszán, amelyet a határsértők távoltartásában, az embercsempészek elbizonytalanításában, illetve a helyi lakosság félelmeinek oldásában is pozitívnak értékelt.

Bakondi György megjegyezte: ha sikerül "határozottan együttműködni" Törökországgal, az rendkívüli horderejű lehet az egész EU-t érintő migrációs nyomás távoltartásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.