Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

A szervezők szerdai közlése szerint arról, hogy az eredetileg meghirdetett szombati időpontban meg lehet-e rendezni az eseményt, csütörtökön döntenek a legfrissebb időjárás-előrejelzések alapján.

A nevezők idén is három erőpróba közül választhattak: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, a 2,6 kilométeres féltávra neveztek. Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert.

"A nyár kezdete óta érezhető volt a kiemelt érdeklődés, és be is jött a jóslatunk, előzetesen minden induló hely elfogyott a 42. Lidl Balaton-átúszásra, helyszíni nevezésre nincs lehetőség" - mondta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője.

Az jelenleg nem kérdés, hogy szombaton a vízhőmérséklet megfelelő lesz, de ez még nem elegendő, hiszen az erős szél és hullámzás is kizáró ok lehet. A szervezők a HungaroMet Siófoki Obszervatórium szakemberei és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokának iránymutatása alapján határoznak majd arról, hogy meg lehet-e tartani biztonságos körülmények között a Balaton-átúszást. A döntésről várhatóan csütörtök délben tájékoztatják a közvéleményt és a 12 500 nevezőt.

Címkék: balaton átúszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.