Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Február 20. 16:04, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Balaton Sound - A Faithless is fellép Zamárdiban

Balaton Sound - A Faithless is fellép Zamárdiban

Az elektronikus zene ikonja, a 20 éves brit Faithless ad koncertet a Balaton Soundon. Pénteken több dj produkció, Zedd, Kaskade, Laidback Luke, a Flosstradamus, Netsky, az Art Department, Dannic, Dyro, az Ame és a StadiumX fellépését is bejelentették.

Maxi Jazz énekes és Sister Bliss billentyűs 2011-ben hat sikeres stúdióalbum után bejelentette a Faithless búcsúját, azóta csak alkalmanként léptek fel sound system műsorral, például a 2013-as EFOTT-on. A 20. születésnapon teljes zenekari felállásban érkeznek Zamárdiba a MasterCard Balaton Soundra - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Faithless világszerte 12 millió albumot adott el, a 2011-es búcsúturné Budapestet is érintette. Maxi Jazz akkor az MTI-nek elmondta: kellemes emlékei vannak korábbi magyarországi fellépéseiről (a Faithless 1999 és 2010 között ötször lépett fel a Sziget fesztiválon). Júliusban Zamárdiban várhatóan a zenekar legnagyobb sikereiből (Salva Mea, Insomnia, God Is a Dj, We Came 1) is csemegézni fog.
Az idei Balaton Soundon július 8. és 12. között fellép Zedd, az orosz származású, Németországban felnőtt dj-producer, aki még csak 25 éves, de tavaly Clarity című daláért a legjobb tánczenei felvétel kategóriába Grammy-díjat nyert. Több Grammy-jelölést kapott már az amerikai dj-producer, Kaskade (Ryan Raddon) is, aki több mint egy évtizede meghatározó alakja a progresszív house irányzatnak és szintén fellép az idei Soundon.
Jön Zamárdiba Laidback Luke dj-producer és kiadótulajdonos, a holland elektro house mozgalom egyik legismertebb alakja, valamint a két chicagói dj, J2K és Autobot által alkotott projekt, a Flosstradamus, amely az eklektikus, elektro house, R&B és techno elemeket keverő mashup-jairól ismert. A fellépők között lesz Belgium egyik legkeresettebb drum'n'bass előadója, Netsky, a kanadai Art Department techno-house projekt, vagyis Kenny Glasgow és Jonny White duója, Dannic holland dj-producer, honfitársa, a csupán 22 éves Dyro, illetve a berlini Innervisions kollektíva kötelékébe tartozó, klasszikus detroiti techno és house elemekből táplálkozó német dj-producer duó, az Ame.
Sikeres évet tudhat maga mögött a magyar Dave Martin és Sullivan által alkotott StadiumX dj-producer páros: a Nicky Romero kiadója által megjelentetett Howl At The Moon című dala a Beatport első helyéig jutott és felkeltette a világ leghíresebb dj-producereinek a figyelmét. Tavaly a Soundon és Ibizán is felléptek David Guettával közösen, idén ismét jöhet a Sound.
A szervezők már korábban bejelentették mások mellett Tiesto, Dimitri Vegas és Like Mike, Axwell és Ingrosso fellépését az idei Balaton Soundon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.