Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 25. 07:07, szombat | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Bankrablás Veszprémben - Lövés is dördült

Bankrablás Veszprémben - Lövés is dördült

Kiraboltak egy bankot pénteken Veszprémben; a helyszínen egy lövés is eldördült, de senki sem sérült meg.

Ajkán szintén fegyvernek látszó tárggyal követelt pénzt egy kispostán egy támadó, de ott meghiúsult a rablás - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kómár Viktória elmondta: Veszprém-Dózsavárosban egy bankba pénteken kora délután egy fegyvernek látszó tárggyal, feltételezhetően gáz-riasztópisztollyal ment be egy férfi és pénzt követelt. A bűncselekmény során eldördült egy lövés, de senki sem sérült meg, bár többen is voltak a pénzintézetben - tette hozzá a szóvivő.

Az elkövető a megszerzett pénzzel gyalogosan hagyta el a helyszínt. Arról, hogy a férfi mennyi pénzt vitt el a bankból, Kómár Viktória nem nyilatkozott. A támadó körülbelül 170 centiméter magas, a rablás idején fekete vagy sötétkék kabátot, kék farmert és fekete baseballsapkát viselt, az arcát fekete sállal takarta el.

A szóvivő tájékoztatása szerint egy ajka-tósokberéndi kispostára szintén egy fegyvernek látszó tárggyal ment be pénteken egy támadó, pénzt követelt, de nem járt sikerrel, mert az ott tartózkodók kiszaladtak, s így meghiúsult a rablás. Az elkövető egy 160-165 centiméter magas férfi volt, aki fekete kabátot, fekete sapkát és napszemüveget viselt.

Kómár Viktória közölte: a nyomozás mindkét rablást követően nagy erőkkel megkezdődött, kutyás nyomkövetést is alkalmaztak. A fokozott ellenőrzés azóta megszűnt a megye útjain.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.