Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2011. December 20. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu

Beleznay ujjára került a Pepi-gyűrű

Beleznay ujjára került a Pepi-gyűrű

Hétfő este a Mikroszkóp Színpadon adták át a legjobb fiatal komikusnak járó - idén először kiadott - Pepi-gyűrűt.

A díjat a nemrég elhunyt Böröczky József emlékére alapították, és jó kézre került, Beleznay Endre az első, aki viselheti.

Természetesen rajta kívül voltak még jelöltek, összesen öt humoristából választhatott a sajtó képviselőiből összeállt zsűri. Aradi Tibor, Erdei Sándor, Varga Ferenc József és Vida Péter nem könnyítették meg a voksolni kívánók dolgát, öt remek művész szórakoztatta az egybegyűlteket.

A rövid bevezető beszédet Schmuck Andor mondta, a győztesnek a - Tóth Mila ötvösművész által készített - díjat Szabó Attila, a Mikroszkóp Színpad ügyvezető igazgatója adta át. Sas József, korábbi igazgató pedig a Mikroszkóp Alapítvány különdíjával jutalmazta Aradi Tibort. A Nádas György vezette gálaműsor nagyszerűen sikerült, annak ellenére, hogy a színház - valamint valószínűleg az összes magyar komikus - hangulatát beárnyékolja, a legendás pesti humor jövőjét pedig kérdésessé teszi, hogy Tarlós István főpolgármester - Bereményi Géza személyében - közös igazgatót nevezett ki a Thália és a Mikroszkóp élére, gyakorlatilag összevonva a két színházat.

A gála résztvevői ennek ellenére reményüket fejezték ki, hogy az első Pepi-gyűrű átadása nem az utolsó volt egyben.

Címkék: Beleznay Endre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.