Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2014. Február 20. 10:40, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Beperelték a miskolci önkormányzatot a kocsonyafarsang miatt

Beperelték a miskolci önkormányzatot a kocsonyafarsang miatt

Keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt, az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Rózsa Editet idézve azt írta: az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét - amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit.
A kereseten túl a fesztivál alapítója kártérítési kérelmet nyújt be az ebből származó károk megtérítésére, amellyel az elkövetkezendő évek kocsonyafesztiváljainak forrásait szeretné megalapozni, továbbá büntetőfeljelentést tesz ismeretlen elkövető ellen lopás és sikkasztás miatt a kocsonyafesztivál állami támogatásainak eltűnése miatt - olvasható az Észak-Magyarországban.

Címkék: Jog-lapszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 08:00, szerda | Belföld

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig.

2024. Augusztus 07. 07:37, szerda | Belföld

KSH: Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,6 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal mérséklődött - írja a statisztikai hivatal.

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.