Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 25. 09:09, csütörtök | Helyi sport

Birkózó diákolimpia Tatabányán!

Birkózó diákolimpia Tatabányán!

A Magyar Birkózó Szövetség 2013.évben a tavalyi évhez hasonlóan ismét Tatabánya városának adta a rendezés jogát a diák III.-IV. korcsoport diákolimpia országos döntőre.

A kiváló körülmények között megrendezett versenyen több, mint 60 egyesület 400 indulója lépett a szőnyegre és nagy küzdelemben dőltek el a helyezések sorsai.
A megnyitón itt volt dr.Hegedűs Csaba az MBSZ elnöke, a FILA elnökségi tagja is. Schmidt Csaba Tatabánya megyei jogú város polgármestere nyitotta meg hivatalosan a versenyt sok sikert kívánva a résztvevőknek. Az ünnepélyes megnyitó tartalmazta a diákolimpiai eskütételt, melynek szövegét két tatabányai kiváló fiatal sportoló a III. korcsoportban Gyürky Tibor, a IV. korcsoportban pedig Vátzi Roland mondták elő a sporttársaiknak.
A Tatabányai Sport Club a két nap alatt 15 sportolóval képviseltette magát.
A IV. korcsoportban Sztancs Csaba kiválóan teljesített, mint a négy ellenfelét legyőzve diadalmaskodott a 85 kg-os súlycsoportban. Csaba ebben az évben már többször jó formát mutatott és ezzel az aranyéremmel tette fel az idei évére a koronát. Vátzi Roland két győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért szoros küzdelemben maradt alul és végül az ötödik helyen végzett. Teljesítménye jónak értékelhető, csak úgy mint Bogdán Rolandé, aki szintén két győztes meccs után a döntőbejutásért birkózhatott, de vereségét követően sajnos a bronzmeccs nem sikerült neki, az ötödik helyen végzett.
A III. korcsoportban 46 kg-ban Gyürky Tibor szereplése egyértelműen siker volt. Több győzelemmel ő is a döntőbejutás küszöbén bukott el, viszonyt a bronzmérkőzésen nagyszerűen teljesített és két vállal legyőzte ellenfelét, így az előkelő harmadik helyen végzett. 54 kg-ban Vátzi Bálint, aki Dorogi NC.-Tatabányai SC. néven indult a versenyen az erős mezőnyben jól teljesített és ő is harmadik lett.
Eredmények:
IV.k.cs.
50 kg Bogdán Roland V. hely
69 kg Vátzi Roland V. hely
85 kg Sztancs Csaba I. hely

III.k.cs.

46 kg Gyürky Tibor III. hely
54 kg Vátzi Bálint III. hely (Dorogi NC.-Tatabányai SC.)

Edző: Katona Géza, Turák Pál, Ungi Lajos

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.