Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Január 25. 09:11, szerda | Helyi

Bírsággal sújtjuk a szemetelést

Bírsággal sújtjuk a szemetelést

Szűkebb s tágabb lakókörnyezetünk tisztasága, természeti értékeink megőrzése olyan közös érdekünk, melyre különös gondot fordít a városvezetés.

A Városháza munkatársai kiemelt ellenőrzési feladat keretében, rendszeresen végeznek bejárásokat a szemétlerakások elkövetőinek felderítése, szankcionálása, és az illegális hulladéklerakások visszaszorítása érdekében.

A legutóbbi ellenőrzési akciójuk alkalmával a Szőlőhegy, Áfonya utcában, valamint a Fatelepi út VI-os teleppel szomszédos részén a hulladék átvizsgálásakor öt esetben találtak a szakemberek olyan, az elkövető kilétére utaló bizonyítékot, mely alapján eljárást kezdeményeztek a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájánál.
Hasonló célirányos ellenőrzések a továbbiakban is várhatóak a város lakótelepi, családi házas- és külterületein. A járőrök minden esetben átvizsgálják a kihelyezett hulladékot és a fellelhető, bizonyítékként felhasználható tárgyak, iratok alapján a tettes ellen közigazgatási eljárást kezdeményeznek.
Amennyiben az eljárás lefolytatása során fény derül az elkövető kilétére, úgy ellene hulladékgazdálkodási bírság szabható ki, melynek összege akár 50000 forintig terjedhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya