Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 17. 14:59, péntek | Belföld
Forrás: MTI

BM: a miniszter kész személyesen is tájékoztatni Vadai Ágnest a rendőrségi átszervezésekről

BM: a miniszter kész személyesen is tájékoztatni Vadai Ágnest a rendőrségi átszervezésekről

A belügyminiszter akár személyes találkozón is felvilágosítást ad a rendőrségen történt átszervezésekről - közölte a tárca Vadai Ágnes országgyűlési képviselőnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagjának kérdésére reagálva pénteken az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus két nappal ezelőtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánynak részletes magyarázattal kell szolgálnia a rendőrség átszervezésére és a bejelentett vezetőváltásokra.
A DK írásban feltett kérdésére a miniszterelnöktől arra vár választ, hogy az országos rendőrfőkapitányt és a belügyminisztert is meneszti-e, míg Pintér Sándor belügyminisztertől arra kér szintén írásbeli választ, hogy mi indokolta számos rendőri vezető - köztük több megyei főkapitány - leváltását. Tájékoztatást várnak továbbá azokról a rendőrségi korrupciós ügyekről, amelyekről az utóbbi hetekben hírek jelentek meg.
A Belügyminisztérium (BM) sajtóosztálya a Vadai Ágnes által megfogalmazottakra reagálva az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "a képviselő asszony nyilatkozatai előtt a Belügyminisztériumnál nem tájékozódott a rendőrség átszervezéséről, a tárca közleményeit, tájékoztatóit nyilvánvalóan nem ismeri".
Hozzátette: "a belügyminiszter a képviselő asszony megkeresése esetén – amennyiben a megjelent közleményeket és tájékoztatásokat nem tartja elegendőnek – akár személyes találkozón is tájékoztatja az átszervezésről".
Papp Károly, a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos kedden számos rendőri vezető felmentését, illetve kinevezését jelentette be, hangsúlyozta azonban, hogy az átszervezés során senkit sem bocsátottak el. A miniszteri biztos, aki szeptember elsejétől országos rendőrfőkapitány-helyettesként folytatja munkáját, azt közölte, hogy a személyi változások a rendőrség korábban bejelentett átszervezésének a részét képezik, így döntő többségükben nincsenek összefüggésben a nemrég kirobbant rendőrségi korrupciós botránnyal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak