Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Október 02. 13:14, szerda | Helyi

Bővítette tatabányai üzemét a Delphi Automotive

Bővítette tatabányai üzemét a Delphi Automotive

KAPACITÁSBŐVÍTÉS A DELPHI JÁRMŰIPARI CSATLAKOZÓRENDSZEREKET GYÁRTÓ TATABÁNYAI ÜZEMÉBEN

Az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi Automotive ma átadta tatabányai gyárának új, nyolcezer négyzetméteres csarnokát, amellyel közel duplájára nő az üzem területe és 100 embernek biztosít munkalehetőséget.
A bővítéshez az üzem vissza nem térítendő állami támogatást is kapott, így lehetősége nyílt a legkorszerűbb technológiával működő félautomata és automata csatlakozóegység-összeszerelő gyártósorok és fröccsöntő berendezések üzembe állítására. Az új gyártósorok mindegyike megfelel a legszigorúbb munkavédelmi és munkabiztonsági előírásoknak.
„A tatabányai üzem gyártókapacitásának bővítése egy újabb mérföldkő a Delphi magyarországi fejlődésében, emellett a nagy növekedési potenciállal rendelkező járműelektronikai piacon betöltött vezető szerepünket is tovább erősíti” – mondta Liam Butterworth, a Delphi Connection Systems (DCS) elnöke.
A bővítésre az Új Széchenyi Terv keretében, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás” pályázatának támogatásával került sor. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg. 2012-ben több mint 686 forintos vissza nem térítendő támogatásról született megállapodás a Delphi és a Magyar Állam között (pályázati azonosító: GOP-2.1.3-11-2012-0011) a Delphi regionális fejlesztéseinek támogatására, ezen belül a tatabányai üzem gyártókapacitásának bővítésére.
A Delphi 1991 óta van jelen Magyarországon. A cégcsoport jelenleg három gyárat működtet az országban – Tatabányán, Balassagyarmaton és Szombathelyen, melyekben több mint 3000 főt foglalkoztat. A gyárakban globális autógyártók számára készülnek járműipari csatlakozóelemek.
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára köszöntőjében elmondta, a Delphi magyarországi súlyára tekintettel a kormány egyeztetéseket kezd a vállalattal stratégiai együttműködési megállapodás megkötése érdekében, valamint a Delphi bővítése erősíti a törekvést, hogy Magyarország az autóipar egyik fellegvára lehessen és bizonyítja, hogy "a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok története egy sikersztori".
Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere az avató ünnepségen jelentette be a város új kezdeményezését, miszerint bérlőkijelölési jogot ad a városban működő nagyvállalatoknak az önkormányzati bérlakásokra. A kijelölés jogával a városban működő nagyvállalatok a foglalkoztatottaik létszámának megfelelő arányban élhetnek - tette hozzá. Tatabányán az önkormányzati bérlakásállomány megközelíti a háromezret.
Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott az MTI-nek elmondta, a megyei munkaügyi központ aktívan közreműködik a Delphi létszámigényének biztosításában. A munkavállalókat előzetes tesztelés után közvetítik, az együttműködés nyomán az elmúlt hónapban 45 embert helyeztek el a cégnél és ez a szám tovább emelkedhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.