Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Február 28. 10:33, csütörtök | Helyi önkormányzati

Célegyenesben a Vértes Agorája!

Célegyenesben a Vértes Agorája!

Április első hétvégéjén kinyitja kapuját a Vértes Agorája

Ezzel a Fő téri városközpont felújítása után, lezárulnak Tatabánya jelenlegi legnagyobb beruházásának munkálatai – jelentette be Schmidt Csaba a Tatabánya – a Vértes Agórája című, TIOP-1.2.1-08/2-2009-0004 azonosítószámú projekt sajtótájékoztatóján, a Városházán, ahol ez alkalommal mutatkozott be a Vértes Agorája szakmai vezetése.

A polgármester elmondta, hogy a gazdasági szerkezetváltással járó fejlődés, most már a kultúra területén is érezhetővé vált, s a közeljövőben ezt az irányt erősíti a Vértes Agorája is. Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy olyan szakmai program készült, amely valóban újabb közösségi találkozási ponttal gyarapítja a települést.

Sámuel Botond ügyvezető igazgató és Salamon Hugó szakmai igazgató ismertették, hogy két hónapja folyik a szakmai munka, amely előkészíti az Agora programjait és kulturális, művészeti, közösségi tevékenységét. Ez alkalommal bemutatták a Vértes Agorája négy szakterületének csoportvezetőjét; Varga Rita a művészeti, nemzetiségi, térségi feladatokat irányítja, Pap Tibor a képzési, közösségszervezési és kommunikációs teendők felelőse, Hardiné Szabó Anita az adminisztrációs, pályázati munkát vezeti, míg Kovácshegyi Zoltán a műszakit.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 1 567 948 458 Ft támogatással valósul meg.
A Vértes Agorája projektzáró, egyben intézménynyitó rendezvényét április 5. és 7. között tartják, melynek programját a közeljövőben nyilvánosságra hozzák.

Címkék: vértes agórája

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.