Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

- közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) pénteken.
A hágai székhelyi szervezet tájékoztatása szerint a nemrégiben befejeződött művelet során tíz embert előállítottak Görögországban, és további 37 embert idéztek be Görögország, Olaszország és Portugália igazságügyi hatóságai.

A belga, a ciprusi, a görög, az ír, az olasz, a portugál, a román és a spanyol hatóságok bevonásával végrehajtott művelet ideje alatt 123 közösségi oldalon nyitott, hamisított, illetve illegális termékeket árusító felhasználói fiókot és 36 weboldalt azonosítottak. Az elkobzott tárgyak között az arcmaszkok és az orvosi felszerelések mellett közel egymillió hamis márkás ruha, cipő, elektronikus eszközök és játékok vannak. Több mint 700 ezer euró készpénzt (mintegy 250 millió forintot) is lefoglaltak - közölte az Europol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.