Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2014. Május 30. 11:33, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Csaló autókereskedőt leplezett le a NAV Szabolcsban

Csaló autókereskedőt leplezett le a NAV Szabolcsban

Külföldről behozott autók forgalmi adatait meghamisító autókereskedőt leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a szervezet Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Kiss Nóra pénzügyőr hadnagy tájékoztatása szerint az autókereskedő úgy tévesztette meg a NAV-ot, hogy a forgalmi engedélyekben meghamisította a valós környezetvédelmi besorolást, illetve a műszaki adatlapokat, így a gépjárművet kevesebb regisztrációs adó terhelte, a kereskedő pedig jóval kedvezőbb áron tudta a külföldről behozott gépjárművet árusítani.
A keletkezett adókülönbözet és az adóbírság összege több mint 16 millió forint, amelynek megfizetése a hatályos jogszabályok értelmében azt terheli, akinek a nevére az első forgalomba helyezés történik Magyarországon - ismertette a sajtóreferens. Kiss Nóra ugyanakkor megjegyezte, a becsapott vásárlók kártérítési igényüket polgári peres úton érvényesíthetik a csaló autókereskedéssel szemben. Esetenként akár félmillió forintot is követelhetnek.
Az ügyben a pénzügyőrök költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, egyben feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.