Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. November 06. 15:30, szombat | PR
Forrás: (x)

Csavarkompresszorok ipari használatra

Csavarkompresszorok ipari használatra

A csavarkompresszorokat jellemzően az ipar területén alkalmazzák, az egyszeri felhasználók számára kevésbé jelentenek költséghatékony opciót.

Miért alakult ez így, hogyan tagozódott be éppen a csavarkompresszor, mint ipari berendezés?

A kínálati oldal

A kompresszorok piaca alapvetően a készülékek működési elve alapján tagozódik be. Ez alapján korábban jó pár olyan elven működő berendezés volt kapható, mely mára szinte teljesen kikopott a kínálatból. Ha például a csúszólapátos vagy axiális kompresszorokat említjük, egyre kevesebben emlékeznek arra, hogy valaha ilyennel is találkozhattak a piacon. Arról nem is beszélve, hogy ezek jellemzően egészen specifikus alkalmazásokra lettek tervezve, tehát egy szűkebb felhasználói réteget céloztak meg.

A hazai kínálat is jól mutatja, hogy a forgalmazók – köztük a BTK Kft. is – mára csupán két kompresszortípust tartottak a palettán, melyek azonban így is lefedik a vásárlói igényeket. Ez a két típus a dugattyús, illetve a csavarkompresszorok termékskálája. Előbbi esetben kifejezetten költséghatékony eszközökről beszélhetünk, melyek a hobbifelhasználók igényeit elégíthetik ki. Jól használható ám kompromisszumos megoldás, mely az ipari céloknál már nem fér bele a képletbe. És itt lép színre a csavarkompresszor.

Precíziós felépítés, hatékony működés

A csavarkompresszorok működési elve nem sokkal bonyolultabb dugattyús társaikénál, ám sokkal precízebb folyamatokról és alkatrészekről beszélhetünk. A csavarkompresszorok esetén a levegő sűrítését és szállítását két darab precízen elhelyezett csavar vagy orsó végzi. Ezek az orsók egymással ellentétesen forognak, az így keletkező erő segítségével nyomják össze a levegőt és szállítják azt a szükséges helyekre. Esetükben a legnagyobb fegyvertény a nagy teljesítmény és a folyamatos működés.

Az ipari alkalmazás során jellemzően felmerülő igény, hogy nagy mennyiségű, folyamatos sűrített levegőellátásra van szükség. Ez nem is véletlen, hiszen az ipari gépek és gyártósorok működése az elégtelen levegőellátás miatt nem állhat le. A csavarkompresszorok pedig képesek ezt biztosítani. Amellett, hogy nagy mennyiségű, tiszta, olajmentes sűrített levegő előállítására is alkalmasak, működési elvüknek köszönhetően ezt folyamatosan teszik, adott esetben pedig tartályukban tárolni is képesek az előállított levegőt, ezzel garantálva a gördülékeny ellátást.

Válasz az ipari követelményekre

A csavarkompresszorok tehát a legtöbb esetben minden ipari igényre kielégítő választ adnak. Ennek persze az ára is megvan, a precíziós, nagyteljesítményű ipari kompresszorok már egészen magas árkategóriába tartoznak. Tekintve azonban, hogy a legtöbbször a termelés alapszükségleteit elégítik ki, a befektetés nemhogy észszerű, de egyenesen szükséges. Fontos kiemelni, hogy csavarkompresszort hosszútávra vásárolunk, hiszen szervizigényük jellemzően alacsony, megfelelően karbantartva hosszú évekig kiszolgálják az igényeinket.

A legmodernebb berendezések már a kor legújabb vívmányait is hasznosítják: invertert alkalmaznak, vezérlésükért pedig mikroprocesszor felel. Ezen újításoknak köszönhetően a precíziós készülékek működése tovább finomodik, lehetővé téve az igényeknek megfelelő finomhangolást. A csavarkompresszorok tehát láthatóan megvetették lábukat az ipar területén és egyelőre nem úgy néz ki, hogy ebben vetélytársra akadnának.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 06. 15:24, csütörtök | PR

Így varázsold át a gyerekszobát néhány öntapadós akasztóval

A gyerekszoba dekorálásához nem az öntapadós akasztó az első dolog, ami eszedbe jut, pedig annál hasznosabb kis eszköz.

2022. Január 04. 09:59, kedd | PR

Egy praktikus választás: a havi autópálya-matrica

A havi autópálya-matrica nagyon hasznos azoknak, akiknek az autópályán történő közlekedése meghaladja a 10 napot, de a kezdő dátumtól számítva 30 napon át többször is utaznak díjköteles útszakaszon.