Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 15. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csekkadó: hiába közös, a bank osztja a lapokat

Csekkadó: hiába közös, a bank osztja a lapokat

Tartani lehet attól, hogy a tranzakciós illeték a hasznos ügyleteket is visszaveti majd – ezt mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára a Világgazdaságnak. Jó hír viszont, hogy az árfolyamgát-program júliusban elkezdett felpörögni és a támogatott forinthitelt is egyre több helyen kínálják.

Kovács Levente azt mondta, minden bank a saját üzleti döntése alapján osztja meg a tranzakciós illetéket, de a gazdaság alaptörvénye, hogy minden egyes adót végül a fogyasztó fizet meg. A tranzakciós illetéket szükséges rossznak minősítette a Bankszövetség főtitkára, jelezve, hogy Magyarországon háromféle banki különadó bevezetéséről döntöttek. Egyrészt a bankok fizetnek az államilag támogatott lakáshitelek kamatbevétele után. A másik különadót a bankok 2009. évi mérlegfőösszege alapján vetették ki, amelynek mértéke többszöröse az Európában ismert átlagnak, a harmadik pedig a tranzakciós illeték, amelytől a költségvetés 130 milliárd forintot vár.

Mint Kovács Levente hozzátette, az egymás mellett futó adósmentő programok közül az Eszközkezelő egyelőre valóban a várakozások alatt teljesít. Ennek egyik oka, hogy néhány hónap alatt kellett egy állami céget felállítani és közben kialakítani azokat a feltételeket, amelyek a kormányzati lehetőségeket és a lakossági igényeket egy mederbe hozták. Bíznak abban, hogy a szabályozás átgondolásával elindul az a folyamat, amelynek eredményeként havonta 1000-1500 ingatlan is bekerülhet majd a programba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.