Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2014. November 03. 10:13, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Cselgáncs vk - Tóth arany-, Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

Cselgáncs vk - Tóth arany-, Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva pénteki ezüstérme után további két magyar állhatott dobogóra hétvégén az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-versenyén: Tóth Krisztián arany-, Joó Abigél pedig bronzérmet szerzett.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az augusztusban vb-második, 90 kilogrammos Tóth három ippongyőzelemmel jutott el a döntőig, ahol intésekkel verte a holland Noel Van't Endet. A KSI 20 éves büszkesége az első magyar férfi, aki GS-t nyert, és érme mellé ötezer dollárt kapott.
Klubtársa, a 78 kilóban kétszeres Európa-bajnok Joó lengyel és amerikai ellenfelet legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal kikapott a német Luise Malzahntól. A bronzmeccsen aztán Pánczél Gábor tanítványa jukóval verte a holland Guusje Steenhuist. Sikeréért Joó 1500 dollárt vehetett át.
A 154 ezer dollár összdíjazású viadalon 58 ország 314 dzsúdósa lépett tatamira.

Címkék: Cselgáncs-Vk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.