Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Május 06. 00:00, péntek | Helyi

Cukros üdítő helyett víz: egészséges életmódra neveli az iskolásokat a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

Cukros üdítő helyett víz: egészséges életmódra neveli az iskolásokat a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

Több száz helyi gyermekhez juttatja el a HAPPY Hét információit a térségi vízmű

A DMRV Zrt. több száz helyi általános iskolás figyelmét hívja fel a vízfogyasztás fontosságára és az egészséges életmódra május 2. és 6. között, a HAPPY Hét programmal együttműködve. Hazánkban minden 5. fiú és minden 4. lány túlsúlyos vagy elhízott, ezért kiemelten fontos, hogy a gyermekek megismerkedjenek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal. Edukációs programjaival a DMRV Zrt. is segít ebben ifjú fogyasztóinak.
Évente több mint 19 kilogramm cukrot juttat a szervezetébe az a gyermek, aki naponta megiszik fél liter cukros üdítőitalt. Ezzel akár 12 kilogrammot hízhat egy év alatt. Magyarországon minden 5. fiú és minden 4. lány túlsúlyos vagy elhízott. Ezért fontos, hogy megtudják: ha vizet, csapvizet isznak, nem juttatnak felesleges kalóriákat szervezetükbe, javul az emésztésük, a légzésük és a vérkeringésük. Naponta 6 pohár víz segít, hogy jól érezzék magukat és egész nap koncentrálhassanak az iskolában.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a gyermekelhízás elleni küzdelem érdekében, idén már hetedik alkalommal hirdette meg a magyarországi általános iskolák számára a vízfogyasztást népszerűsítő programját, a HAPPY Hét kezdeményezést. A HAPPY hetet (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young, vagyis a magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében) idén május 2. és 6. között rendezik meg, 191 iskola, több tízezer gyermek részvételével. A fiatalok kreativitást, ügyességet igénylő feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyagok segítségével ismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal, egy héten át.
A DMRV Zrt. számára kiemelten fontos fogyasztói egészsége és a gyermekek egészséges életmódra nevelése. A DMRV Zrt. így nemcsak a vízzel és annak kezelésével kapcsolatos tudásuk elmélyítését szorgalmazza – például üzemlátogatások szervezésével –, de örömmel járul hozzá edukációs kampányok sikeréhez is, a vízfogyasztás jótékony hatásainak népszerűsítésével. A DMRV Zrt. fogyasztói egészségéért felelősséget érző vállalatként ezért örömmel járul hozzá a HAPPY Hét szervezéséhez azzal, hogy a szolgáltatási területéhez tartozó iskolákba maga vállalja, hogy eljuttatja a programról szóló plakátokat, így segítve a fiatalok tájékoztatását a vízfogyasztással kapcsolatban.

Címkék: HAPPY Hét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.