Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Május 17. 10:31, péntek | Helyi

Délutántól romlanak a közlekedési feltételek

Délutántól romlanak a közlekedési feltételek

Egyelőre napos, de szeles időben, száraz utakon közlekedhetnek a járművezetők Komárom-Esztergom megyében, ahol az elmúlt 24 órában mindössze két anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Az előrejelzések szerint 2013. május 17-én már napközben is várható elszórtan csapadék, majd késő délután délnyugat felől egy hidegfront érkezik, így többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Akár felhőszakadás, jégeső is előfordulhat viharos szél kíséretében. Többfelé élénk lesz a délkeleti szél. Délután 20-28°C várható. A járművezetők figyeljenek, mert a zivatarokban jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, a viharos lökések pedig a járművek menetstabilitását csökkenthetik.

Az utakon továbbra is nagy számban vannak jelen a két keréken közlekedők. A motorosok, a kerékpárosok és a gyalogosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelniük a gyalogosokra, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell az úttest mellett haladókra, valamint a sokszor figyelmetlenül az úttestre lépőkre.
A kerékpáros fejvédő használata kerékpározás közben mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, ill. ütközés során keletkező energia jelentős részét. A balesetek során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpáros tragédiák többsége azért következik be, mert elütés következtében a kerékpáros feje nagy erővel ütközik járműnek, vagy az úttestnek. Ez esetben a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.