Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

A lila-fehérek pontszerzésükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, a kieső helyen álló Kisvárda immár csak az Újpestet előzheti meg.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 0-0
-------------------------------
Miskolc, 5412 néző, v.: Karakó
sárga lap: Stephen (49.), Pozeg Vancas (91.), illetve Helmich (40.), Szűcs (70.), Májer (80.)

Diósgyőri VTK:
--------------
Ogyincov - Bokros (Ferencsik, 83.), Csorbadzsijszkij, Szatmári, Stephen - Klimovics (Fekete, 75.), Vallejo, Pozeg Vancas - Bényei (Holdampf, 75.), Edomwonyi (Szabó L., 60.), Franchu (Pernambuco, 60.)

Kecskeméti TE:
--------------
Varga B. - Szűcs, Belényesi, Szabó A. - Májer (Iyinbor, 85.), Vágó, Helmich (Nikitscher, a szünetben), Zeke - Banó-Szabó (Zsótér, 67.), Lukács (Pálinkás, 71.), Horváth K.

A mérkőzés elején bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis a vendégek futballoztak veszélyesebben, Ogyincovnak védenie is kellett Lukács próbálkozásánál, míg Májer lövése nem sokkal kerülte el a diósgyőri kaput. Negyedóra eltelte után főként a két büntetőterület között folyt a játék, a csapatok szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. A szünet előtti periódusban a piros-fehérek valamelyest nyomást tudtak gyakorolni a kecskeméti védelemre, de gólhelyzetet így sem alakítottak ki.

A második félidő kisebb kecskeméti helyzettel indult, ezt leszámítva viszont csendesen csordogált a mérkőzés, még annyi izgalom sem volt, mint az első játékrészben. A támadások befejezését nagyban akadályozta, hogy rengeteg technikai hiba tarkította a meccset. A felek semmiféle kockázatot nem vállaltak, így jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, amit az mutat a legjobban, hogy a hatodik után a 74. percben volt legközelebb kaput eltaláló lövés, de az sem tette igazán próbára Ogyincovot. A négyperces hosszabbításban több futballt láthatott a publikum, mint az előtte lévő kilencven percben, ugyanis mindkét gárdának több lehetősége is volt a győztes gól megszerzésére, azonban a lehetőségek kimaradtak, így maradt az igazságos pontosztozkodás.

Címkék: labdarúgás, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:22, vasárnap | Sport

Milák Kristóf aranyérmes 200 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter pillangón szombaton a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

2024. Június 23. 09:17, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Könnyed sikerrel jutottak tovább a portugálok

A portugál válogatott a vártnál simábban, 3-0-ra legyőzte a török együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

2024. Június 23. 09:13, vasárnap | Sport

A skótok is győzni szeretnének ma

Steve Clarke: csak a három pont megszerzésére figyelünk

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Belga győzelem a románok ellen

A belga válogatott 2-0-ra legyőzte a román csapatot szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így az E csoportban két forduló után mindegyik együttesnek három pontja van.