Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2014. Augusztus 04. 16:40, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Diplomamentő program - A héten szerződnek a nyelvi intézmények

Diplomamentő program - A héten szerződnek a nyelvi intézmények

A Diplomamentő program képzőknek szóló ajánlati köre lezárult, az első nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el a keret-megállapodások megkötését követően - közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére hétfőn.

Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint 43 nyelvi képzést folytató felnőttképzési intézmény segítségével 82 helyszínen fog megvalósulni a program. A tervek szerint a programban 13 730-an vehetnek majd részt, közülük angolt 9968-an, németet 3488-an, franciát pedig 274-en tanulhatnak.
Ismertetése szerint a héten megkezdődik a keret-megállapodások megkötése a felnőttképzési intézményekkel, majd a hónap végén a tervek szerint elindulhatnak az első képzések. Ezt megelőzően valamennyi résztvevő e-mailben értesítést kap arról, hogy mikortól jelentkezhet az adott óraszámú és nyelvű képzésekre, amit a szintfelmérők megírása követ. A kiválasztott tanfolyam indulásának tervezett időpontjáról, intenzitásáról már a képzésre történő jelentkezéskor információt kap a pályázó - közölte Pákozdi Szabolcs.
A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Nincs korhatár és állampolgárság megkötés sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.