Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2013. December 29. 05:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Divatja' van manapság a trafikok kirablásának

'Divatja' van manapság a trafikok kirablásának

Idén a Nemzeti Dohányboltok voltak a „piti rablók” leginkább kedvelt célpontjai. Bár pontos statisztikák még nincsenek, a napi híradások alapján megalapozottan feltételezhető, hogy sok, korábban kis boltok és patikák kifosztására szakosodott bűnöző váltott a Nemzeti Dohányboltokra. Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke szerint ennek nagyon is kézenfekvő oka van - írja a Népszabadság.

A trafikok jelentős hányadának a vezetője, tulajdonosa még nem elég gyakorlott, nem ismeri kellőképpen az üzlet működtetésével együtt járó veszélyeket. Új üzletekről lévén szó, sok helyen még sem idő, sem pénz nem volt elegendő megfelelő riasztóberendezések telepítésére.

Mindemellett az is vonzóvá teszi a dohányboltokat a rablók számára, folytatta Német, hogy a rájuk vonatkozó jogszabályok alapján viszonylag magasnak tűnhet a jövedelmezőségük, amit a közgazdaságilag nem túl képzett rablók úgy is értelmezhetnek, hogy hatalmas bevételeket találhatnak a kasszában. Korábban voltak is olyan híradások, elemzések, amelyek napi milliós dohánybolti bevételekről szóltak, s ezek bizony felkeltették a bűnözők érdeklődését.

A napi híradásokból az is egyértelműen kiderül, hogy a támadókat az sem érdekli, ha a helyiségben biztonsági kamera működik. Számos rablót épp az általa kifosztott üzlet kameráinak a felvételei alapján azonosítottak és fogtak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.