Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Július 04. 13:53, hétfő | Helyi

Drogot termesztett az emberkereskedő

Drogot termesztett az emberkereskedő

Egy 26 éves környebányai férfit vettek őrizetbe emberkereskedelem megalapozott gyanújával pénteken a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az NNI munkatársaival együttműködve. Emellett kábítószerrel való visszaélés

500 eurót kapott a férfi azért, hogy egy hétvégére „áruba bocsássa” volt barátnőjét. A 18 éves nőt Bécsbe vitték volna bártáncosnőnek, ahol, ha igény mutatkozott volna rá, szexuális szolgáltatásokat is vállalhatott volna. Az üzlet végül meghiúsult, a férfit még az előtt elfogták a rendőrök, hogy a nőt kivitték volna az országból.
A gyanúsított gépjárművének átkutatása során a nyomozók lefoglaltak 450 euró készpénzt. A fent említett összeg azért nem volt teljes, mert a férfi 50 eurót adott volt barátnőjének, hogy legyen nála pénz, ha Bécsben szüksége lenne valamire.
A nyomozók a gyanúsított ruházatát is átvizsgálták, ahonnan egy zacskóban ismeretlen eredetű növényi származék került elő. Kábítószerre gyanakodtak a kollégák, melyet megerősített, hogy a férfi szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a gyorsteszt.
Az előzményeket ismerve a gyanúsítottnál tartott házkutatás nem okozott túl nagy meglepetést a nyomozóknak. A pincében egy indiai kender-ültetvényt fedeztek fel. Bár a „növénytermesztés” körülményei nem utaltak profi munkára, a gyanúsított elmondása szerint így is sikerült kétszer „szüretelnie”.
A pincében talált növény kábítószer-hatóanyagtartalmát és mennyiségének pontos megállapítását igazságügyi szakértő vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.