Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 11. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Durva, hogy mit műveltek tinédzserek egy ravatalozóban

Durva, hogy mit műveltek tinédzserek egy ravatalozóban

Felkutatták és elfogták a budakeszi rendőrök azokat a fiatalokat, akik a helyi ravatalozóban törtek-zúztak. A kár több milliós. Azt hitték, más nem tudja meg, ők voltak - a rendőrök megtudták.

A budakeszi temető gondnoka vasárnap kora reggel értesítette a rendőrséget, hogy a ravatalozó épületében szörnyű pusztítás nyomait fedezte fel. A berendezési, és a használati tárgyak összetörve, a falak leverve, az ajtók letépve és hiányzott néhány eszköz is - közölte a rendőrség.

A helyi egyenruhások a forrónyomos bűnügyes kollégákkal kiegészülve rövid idő alatt négy fiatalt hoztak összefüggésbe a vandál cselekedettel. Kettőt tanúként hallgattak ki, mivel kiderült, nem volt közük a rongáláshoz, kettőt gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Egyikük, egy 20 éves, munkanélküli fiatalember részletesen taglalta a szombati ivászatukat, mindent legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt. Csak 19 éves társával bírták a tempót, másik két cimborájuk kidőlt. A temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben bömböltették a zenét, pihenésképp pedig cigiztek és férfimagazint lapozgattak, de szelfi is készült. Utána ott folytatták, ahol abbahagyták. Lendültek a fejszék, és egy kalapács, repültek a fa-, és üvegszilánkok, a vakolat. Amikor végeztek, maguknál tartották a baltákat, meg néhány barkács eszközt és elsétáltak.

Társa úgy fogalmazott: „eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév” és „akkor jó ötletnek tűnt”.

Az előzetes felmérések szerint az épületben okozott rongálási kár meghaladja a 13 millió forintot.

A rendőrök a helyszínről ellopott tárgyakat megtalálták és lefoglalták.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a két fiatalember ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.